Sa var det dags att dra vidare fran Playa del Carmen. Vi hade bokat hyrbil med Avis i god tid. Gick for att hamta den pa kvallen. Da tittade de pa priset som jag hade fatt och konstaterade att det nog inte fanns nagon bil for tillfallet… Sakert hade de insett att de kunde fa mer per dag for bilen nu nar det borjade bli hogsasong! Typiskt! Ska aldrig valja Avis igen! Da var det bara att leta vidare efter en bil i ett allt mer hysteriskt Playa del Carmen. Turisterna bara okade dag for dag infor nyar. Efter en tre fyra hyrbilsfirmor som precis hade hyrt ut sin sista bil hittade vi tillsist ocksa en “sista bil”. Puh! Sen bar det ivag till Mahahual 30 mil soderut. Bland de mest sovande (las med pricar over o:et!) vagar jag varit med om. spik raka, platta, inga hus, bara lag djungel vid sidorna. Sista 6 milen ar latta att beskriva. Forst 2 mil absolut rakt och platt vag, sen en kurva! Tydligt skyltad i god tid och med max 50 i hastighet i fall man glomt hur det ar att svanga. Nar den val var avklarad var det 4 mil spik rakt igen, inga overaskningar utom en overkord 1,5m:s orm.

Nu ar vi alla fall i Mahahual for att fira nyar. En liten lugn by som har aterhamtat sig sakta efter att orkanen Dean jamnat den med marken 2007. Ibland okar dock tempot nar karibiska kryssningsfartyg lagger till och slapper av ett antal 1000 amerkanska turister. Det blir nog ett valdigt lungt nyarsfirande. Har bara hittat en handfull restauranger i hela byn (kryssarna ater ju pa baten…).

Gott Nytt Ar!